Co má společného orgonit a jídlo

Co je to orgonit, co má společného s jídlem, a proč je fajn ho mít doma? Tak o tomhle jsem se bavila s panem Kamilem Pokorným, který se orgonity zabývá již řadu let a který byl tak ochotný a zodpověděl pro vás moje všetečné dotazy.

Mnoho lidí se již zajímá o to, co jí a klade důraz na to, aby si vybrali správně. Potraviny všeobecně však neovlivňuje jen to, jak byly vypěstované, zpracované či uvařené. 

paprikaJsou zde vlivy, na které zapomínáme nebo si je spíše neuvědomujeme, a které mají na potraviny a především jejich energii zásadní vliv.

Jedná se o elektromagnetické záření (elektrosmog), které díky dnešní elektronice najdete v každé domácnosti.

Pane Pokorný, chci se Vás tedy zeptat, jak toto záření ovlivňuje kvalitu potravin, které si kupujeme a skladujeme potom doma?

Z odbornějších studií je známo, k jaké široké škále vlivů dochází v mikrovlnné troubě při přípravě nebo ohřevu pokrmů. Tedy ke zničení potenciálu a účinku vitamínů, enzymů a celkově k poničení struktury potravin.

Podobně (samozřejmě v míře úměrně menší)  pak s hodnotou vyzařování jiných zdrojů jako je především wi-fi signál dochází ke slabšímu poškození struktury a výživové hodnoty potravin.

Pokud se však na rozdíl od krátkého působení ohřevu v mikrovlnné troubě jedná o dlouhodobá působení (wi-fi signál lidé mívají bohužel zapnutý většinou trvale), dochází k podobným poškozením také.

Ono se to ale týká, to působení vlivů, již ve fázi růstu plodin, pokud v místě působí blízký mobilní vysílač, nebo dráty vedení velmi vysokého napětí. To jsou technická pole s konkrétními periodami vlivu.

Obecně zde platí podle německých studií a Salzburských doporučení, abychom se vyhnuli ideálně všem působením nad 1 mikrowatt na čtvereční metr.

Nad tuto hodnotu dochází k trvalým nevratným destrukcím na živé buněčné úrovni u lidí, zvířat, ale i rostlin, přičemž takto poškozená buňka si chyby již není schopna opravit.

Lze tedy nějak při nákupu potravin zjistit, zda si kupujeme potraviny, které nebyly tomuto působení vystaveny? Lze vůbec takové potraviny koupit?

Očima tu poškozenou strukturu neuvidíte a mikroskop brát do prodejny a kontrolovat každou ředkvičku by bylo asi náročné. Člověk tedy musí spíše vycházet logicky z toho, že na farmářských trzích bude vše zdravěji vypěstované.

Ale přitom netušíme, že část záhonů má třeba pěstitel pod stožárem s vedením vysokého napětí nebo několik metrů od trafostanice, naproti jsou tři mobilní vysílače, a struktura tak bude také výrazně poničena.

A možná ještě důležitější není ta buněčná struktura potravin, ale to, jaké množství „živé“ vitální energie se ještě v potravinách zachovalo včetně hodnoty a kvality vitamínů, enzymů. Jenomže pokud to pak budeme hodinu vařit, stejně přijdeme o další polovinu.

Nutno uznat, že v tomto smyslu je tedy lepší být na raw – syrové stravě a neničit její kvalitu vyššími teplotami než je 39°C. Potom už nemusíme tolik precizně rozlišovat, co vše ty hodnoty ničí, když si jich polovinu nezničíme tím vařením 🙂

Dobře. Koupím si tedy potraviny, o kterých vím, jak byly vypěstované, a podobně, ale co udělám se zářením doma?

Jsou známy doporučené limity pro zdraví. To nejsou ty oficiální uzákoněné, nesmyslně tolerantní, ale mnohem, až o 4 řády přísnější doporučené limity. A dobře se to pamatuje – onen 1 mikrowatt na čtvereční metr, jak jsme již zmínili.

Běžně naměřím v domácnostech vliv okolních vysílačů pro mobilní sítě na úrovni pouhých desetin mikrowattu, tedy zanedbatelnou zátěž. Zatím co některé výkonnější domácí wi-fi routery vyzařují ještě ve vzdálenosti 3 metry tisíce mikrowatt a tam se lze bavit o výrazné zátěži a poškozování živých buněk v těle člověka, zvířátek, a samozřejmě i rostlin a potravin.

obrazek

Svoji vlastní wi-fi, je velmi rozumné, pokud vůbec se v místě bydlení a spaní musí někdy používat, co nejvíce vypínat. Především na noc, protože ostré impulzy wi-fi signálu blokují tvorbu melatoninu v těle, a tak dále.

Alespoň na dobu kdy člověk spí, by měl mít wi-fi router vyplý, třeba pomocí předem nastavené časovací zásuvky, aby na vypínání nemusel myslet.

Problém ale je, že dnes už má téměř každý wi-fi doma. Co tedy takový wi-fi signál od souseda, jak moc nás ovlivní?

Wi-fi signál vyzařovaný od sousedů už bývá výrazně oslaben zdmi, především uzemněnou armaturou paneláku. Pokud tedy sousedé nemají wi-fi router hned za vaší zdí, ale někde jinde, většinou naměříme poměrně slabý signál – několik desetin mikrowattu a méně.

Pokud však mají router hned za zdí, nebo používají chůvičku pro miminko, nebo bezdrátový telefon na pevnou linku, to jsou další strašně silné zdroje vysokofrekvenčních polí, z nichž pak naměříme i přes zeď někdy až tisíce mikrowattů – významnou zátěž organismu.

Jak poznám, že právě u mně jsou hodnoty záření překročeny a tudíž dochází k poškození?

mericIHodnoty nepoznáme podle ukazatelů intenzity signálu wi-fi na displejích mobilu nebo počítače, protože jsou relativní – spíše ve smyslu použitelnosti.

Rozhodně neodpovídají výkonu přítomného vyzařování. Často vidíme na displeji několik sítí wi-fi, třeba od několika sousedů, s plným počtem čárek, a přitom naměřený signál je pak výkonově na nízké úrovni.

Proti těmto vlivům jsou potraviny výrazně chráněny v ledničce, protože plechové stěny – skříň ledničky – jsou uzemněny (přívodním kabelem s kulatou větší zástrčkou).

Případný potenciál elektromagnetických polí od kompresoru ledničky, i z okolních zdrojů vysokofrekvenčních, je odváděn uzemněním lednice pryč, do země. Troufám si tedy říci i na základě měření přístroji, že v ledničce jsou potraviny před vším okolním elektrosmogem chráněny.

Zbytky případného elektrosmogu, který by se v lednici nacházel lze eliminovat tzv. orgonitem.

Již v prvních několika letech jsem radil klientkám, aby orgonit vyzkoušely, mít v ledničce. Některé mi potvrdily, že jasně vnímají i chuťový rozdíl, jako by zelenina z ledničky chutnala téměř jako čerstvá, stejně tak jiné pokrmy, polévky, se jim zdály chuťově lepší, lahodnější a energeticky harmoničtější.

Co je to orgonit?

Orgonit je odlitek z pryskyřice, do kterého se přidávají křišťály, kovové hoblinky a další minerály a komponenty. Dokáže do zajímavé míry harmonizovat okolní energie v prostoru, včetně geopatogenních zón a snížit jejich vliv i více než na polovinu.

orgonit_ametystorgonit_specialni

Orgonity navíc dokáží vitalizovat okolní prostředí, včetně potravin, přitahují vitální venkovní pránu do místnosti a nejspíše i do ledničky, protože i čínské experimenty potvrdily před několika lety prostup prány až přes 7 m betonové zdi krytu.

Takže díky orgonitům máme možnost i sami tyto negativní energie ovlivnit. Na Vašich stránkách jsem ale našla spoustu druhů orgonitů. Jaký si tedy pro tyto účely vybrat?

Do ledničky stačí menší orgonit třeba pro dosah 1 metru, i menší, protože jeho efekt je více méně dán a omezen pro vnitřní prostor ledničky a o stěny se naodráží, takže vnitřní prostor je lépe harmonizován.

Pro vnější prostory, tedy místnost, se hodí zase orgonit větší, s dosahem kolem 3 metrů, aby jeho účinek mohl pokrýt třeba postele a většinu místnosti, nebo pracovní stůl.

Nejlépe když je v orgonitu také zalito několik kusů šungitu. Ten sám je výborný pro eliminaci zón a částečně elektrosmogu.

Pro působení do kapsy postačí menší velikosti orgonitů s dosahem i do 1 metru. Obsahově pak u orgonitů je vhodné vybírat podle toho jakou barvu nebo další minerály má člověk rád, jaká kombinace na něj působí vizuálně a pocitově příjemně.

U orgonitů je vhodné vybírat zahraniční kvalitnější pryskyřice, energeticky působí lépe díky lepšímu chemickému složení na rozdíl od českých licích pryskyřic, které jistou dobu i chemicky zapáchají.

Nutnoorgonitovi_andilci doplnit, že pokles nenaměříme přístroji (měřitelná velikost pole se nemění, ale charakter). Stejně tak nezjistíme virgulí nějaké zmizení zón, ale jejich zharmonizování i o 60%, někdy i více. A to už je pro lepší spánek znát a pro potraviny je to již také změna.

Jak tedy poznáme, že to účinkuje?

Nejlépe to poznáme bez placeba na pokojových rostlinkách. Pokud živoří na geopatogenních zónách a přiložíme k nim menší orgonit, již v příštích dnech je postupně vidět, jak se jim ulevilo a získávají na síle, narůstá jejich vitalita. Kdo nezažije, neuvěří, je to potřeba poznat osobně.

Existují i jiné způsoby (než použití orgonitu), které nám můžou potraviny a naše prostředí zharmonizovat a ovlivnit elektrosmog?

Mimo orgonity je také výborný šungit ve tvaru pyramidky, stačí 5 cm velikost pro dosah – rádius působení cca 3 metry – prostor, který je pak i o 80% zharmonizován, tedy velmi výrazně.

sungit_na_mobil sungit

Jenom je potřeba je natočit některou stranou přesně na sever, tím se vliv zesílí. Na běžném měřícím přístroji nezjistíme žádné snížení velikosti pole nebo výkonu, ale něco se stane s charakterem pole, je harmoničtější, a tak nám již nenabíhá migréna při delším volání telefonem, a tak dále.

Napadá mě teď spousta dalších otázek. Pokud bychom tedy potřebovali nejen ohledně výběru poradit, tak kam se můžeme obrátit?

Rád každému poradím, jak se zbavit škodlivých vlivů. Více také na mých stránkách o měření geopatogenních zón a elektromagnetických polí www.elektrosmog-zony.cz. Případně, jaký orgonit si vybrat, když se škodlivým místům nejde fyzicky vyhnout, ani vypnout zdroje elektrosmogu najdete na www.orgonity.eu.  Nejlépe je ale zeptat se mě přímo na e-mailu  pokorny.kamil@seznam.cz

Skvěle 🙂 Moc Vám tedy děkuji za Váš čas i odpovědi a přeji spoustu pozitivní energie.