Masový příběh

Můj táta je řezník. Takže jistým způsobem jsem k pojídaní masa byla vychována. To mě neomlouvá, ale něco na tom bude. Nepřišlo mi nikdy divné jíst maso. Když totiž v něčem žijete, tak vám to divné nepřijde. Přijde vám to přirozené. Tak to je s mnoha věcmi v životě, nejen s masem.

Rostla jsem a se mnou rostlo i mé povědomí o mé osobě, životě, o mase. Mé okolí mě začalo přirozeně více zajímat, ovlivňovat a rodina šla v tomto případě stranou (opět přirozeně).

Viděla jsem to kolem sebe, a tak jsem to chtěla zkusit – NEJÍST MASO.

Mám ráda zvířata…moc!…obzvláště psy….a řeknu vám, že když jsem jednou dělala játrové knedlíčky a uvědomila si, že mixuji něčí játra (neměla jsem mlýnek, abych je pomlela), tak jsem si připadala jako nějaký úchylný vrah! Opravdu.

DSCF0567

Nejíst maso mi přineslo, že se mé tělo očistilo, odlehčilo si i jsem zhubla, a to vždy, když jsem zkoušela maso nejíst. Ano, jen zkoušela. Nejíst maso se mi totiž nikdy nestalo vlastním navždy. Kdo ví, třeba to ještě přijde.

Nyní ale musím říct, že maso mám opravdu ráda…přesněji mé tělo si ho vyžaduje, obzvláště v syrové podobě.

Už jako malá jsem ráda pomáhala v kuchyni, kde se mlelo syrové maso a já ho mohla uždibovat. No a zůstalo mi to dodnes 🙂

Mně nikdy až tak „nejelo“ tepelně upravené maso, ale takový tatarák nebo sušené maso, to je jiná.

O tom, jak si takové dobré sušené maso připravit doma, se budu zmiňovat i ve svém připravovaném e-booku zdarma. Přihlásit se o něj můžete už teď, stačí kliknout sem 😉

losos

Takže ano, jím maso, ale:

  1. V míře, jaké mi vyhovuje – nejím maso každý den
  2. Ve stavu, jaký mi vyhovuje
  3. A beru na vědomí, že k tomu, abych maso měla, tak někdo musí dané zvířátko zabít. Neumře samo.

A já moc dobře vím, jaké to je zabít zvíře a připravit ho tak, aby se dalo jíst.

Už jsem vám to říkala, že můj táta je řezník, já jsem nejstarší ze tří dcer (táta chtěl vždy syna, bohužel 3x ostrouhal, já říkám bohu dík 🙂 ) a babička chovala snad všelicos….takže pro mě bylo přirozené, že jsem se naučila zabít a zpracovat třeba takového králíka nebo slepici.

krávyDetaily nebudu rozebírat, ale když tohle zkusíte…..díváte se na věci jinak. Máte úctu k danému zvířeti, chováte ho s láskou a maximální péčí…a já vím, jaké to je vstávat brzy ráno a postarat se o všechny ty hladové zvířecí krky.

Vážíte si každého kousku toho zvířátka a sníte ho „celé“ (vážíte si i částí, které se nejí a dají se ještě využít). A taky si už vážíte práce těch, kteří zvířata pro vás zabíjí.

Je důležité si tohle uvědomit a mít to na mysli, když nakupujete. Proto o tom mluvím i ve svém e-booku „Jak nevařit blafy“ – o tom být vděčnější za všechny ty dary a uctivější nejen k sobě, ale ke všem.

Komentáře





  • 4 slova, která léčí


    width=
    Zadejte níže své jméno a e-mail, pošlu vám e-book "4 slova, která léčí" pro radostnější prožívání života - a získáte s ním i pravidelnou dávku Darčiny inspirace :)

    Vaše osobní údaje (jméno, e-mailová adresa) jsou u mě v bezpečí a budu (Darina Šindelářová) je na základě vašeho souhlasu zpracovávat podle zásad ochrany osobních údajů, které vycházejí z české a evropské legislativy.

    Stisknutím tlačítka vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním potřebným pro zaslání eBooku a dalších e-mailů ode mě, které se budou týkat souvisejícího tématu.

    Svůj souhlas můžete kdykoli odvolat kliknutím na tlačítko ODHLÁSIT v každém zaslaném e-mailu.