Mé tělo není popelnice

Tak to už naštěstí vím. Ale nejde jen o to, že to vím, ale snažím se tuhle pravdu i žít. A ono to není vždy snadné. Souvisí to se vším… s tím, kde jsem vyrůstala, jak jsem byla vychovávána, co jsem kolem sebe viděla a hlavně, jak jsem o sobě smýšlela. Jak moc jsem se měla ráda.

Někdy to byla dřina a vlastně je, ale já to nevzdávám a stále zkouším a zkouším. A hele! Výsledky se objevují, pomalu a jistě. Někdy rychle a s různými zvraty, ale jde to.

A proto s hrdostí říkám, že každé tělo lze naučit lepším zvykům. A nezapomínám, že všechno souvisí se vším a není to jen o jídle.

maliny

Ono je to trochu i zavádějící, protože, co je lepší? Jíst maso nebo ho nejíst? Jíst tolik gramů ovoce a zeleniny denně a jíst je syrové, vařené či jaké? Jíst 3x nebo 5x denně?

Hranicemi se vymezujeme vůči okolí a vymezujeme tak svou vlastní osobnost. Kdo jsme a nejsme.

Někdy ale tyto hranice tak krutě obhajujeme a ostatní zatracujeme, že pak naschvál přijde něco, co nám naši původní představu zcela zhatí.

Sama jsem takto už tolikrát dostala poučení, že už se snažím nic krutě neobhajovat. Jen říkám, co je nyní v této situaci pro mě nejlepší a co mi nejvíce vyhovuje.

čočkaNeříkám, že je to to nejlepší navždy a to nejlepší pro všechny, protože vím, že cesta stále pokračuje a kdykoliv můžu objevit něco dalšího, co mě překvapí a posune zase vpřed.

Proto už nezapomínám na větu od Dona Miguela Ruize:

Nevěřte nikomu ani sobě, jen naslouchejte.

V podstatě „řiďte se sami sebou“. Vy víte nejlépe, co je v tuto chvíli pro vás to nejlepší.

Vím ale taky, že už jsem něco objevila, co funguje, něco se naučila a na něco přišla a mám vždy nesmírnou radost, když to můžu sdílet s ostatními a že jim to třeba pomůže a posune je to dál.

zelenina

A o tom je vlastně i můj e-book „Jak i při nedostatku času a peněz nevařit blafy“.

  1. Je to jednoduchý návod….co návod, spíše pomocník, který vám řekne, co je základ opravdového jídla.
  2. Poradí vám, kde najít všechny ty suroviny, které opravdu stojí za to a ze kterých tato opravdová jídla vznikají.
  3. Prozradí, na čem lze opravdu ušetřit, na čem zase nešetřit, co je v jídelníčku opravdu zbytečné, co nutné a co komfort navíc.
  4. Potvrdí, že opravdové jídlo bohužel vyžaduje i čas. Ale taky vám ukáže, jak tuto překážku zmáknout.
  5. A hlavně je to studna úžasných tipů, postupů (na které se v kuchyni často zapomíná a které dělají jídlo stravitelnější) a mnoha jednoduchých receptů, které lze modifikovat a upravovat dle své libosti.

Důležité prostě je, že budete mít dobrý základ a budete mít na čem své zdraví a kulinářství dále stavět.

A kdykoliv se setkáte s něčím novým …..s novou kuchařkou, s novým výživovým směrem, tak budete umět moci sami posoudit, zda teda ANO nebo NE. Nebudete věřit, budete naslouchat….ne rozumem, ale srdcem. Tam je totiž ukryta pravda…i o jídle 🙂

Mám vás ráda!

Darča

PS:…a příště už to slíbené pokračování o krmení těch nejmenších B-)